История. Шоколадови лакомства Daskalides

История

Белгийска шоколатерия от 1931г.
32 аромата, разгърнати след ръчна обработка на най-доброто какао от южните континенти. Това е тайната на белгийския шоколад от Daskalides chocolatier. Историята на марката е дълга и истински шоколадова. През 1931г. етническият грък Продромос Даскалидес обогатява традиционния за Белгия шоколад, добавяйки ядки и сметана вместо захар. С комбинацията, нарече-на Manon Blanc, печели престижни конкурси и сърцето на своята белгийска съпруга. 

През 1971г. Жан Даскалидес, син, започва завладяването на международния  пазар с Daskalidès. Нещо повече, превръща семейната шоколатерия в международен бранд с една основна характеристика КАЧЕСТВО. Едновременно запазва автентичността в ръчното производство на белгийски шоколад и повишава качеството на крайния продукт. Ориентира се към конкретна потребителска ниша и акцентира върху ключови фактори на успеха - традиция и иновативност, разпознаваемост и специфичност за бранда, като достъпен лукс.

В следващия период 1979г. - 1987г. „Daskalides chocolatier” се налага, като еталон в света на шоколада. Печели престижни награди в това число "Laurier d'Or de la Qualité"  (Златен медал за изключително качество и красив дизайн).

Основният приоритет е винаги един и същ: КАЧЕСТО НА ПЪРВО МЯСТО И ПРЕДИ ВСИЧКО.През 2011г. българската амбиция печели доверието на белгийския шоколатиер и България става част от семейството на „Daskalides chocolatier“, като 41 страна.
Шоколадовите бижута на „Daskalides chocolatier“се предлагат в магазини на пет континента (без Южна и Централна Америка).

Европа – Белгия, България, Франция (Париж), Унгария (Будапеща), Великобритания (Лондон), Норвегия, Финландия, Испания (Барсело-на, Балеарски острови, Марбея), Холандия, Азербайджан
Африка – Мароко
Австралия – Френска ПолинезияАзия – Бахрейн, Израел, Корея, Кувейт, Катар
Северна Америка – КанадаОсновно предимство: шоколадът на „Daskаlides“ е за ценители и най-вече за хора, които мислят за КАКВО плащат. Шоколадът се произвежда в Белгия и САМО за магазини на Daskalides chocolatier. СЪДЪРЖА 100% какаово масло. Какаовата маса се получава чрез обработка на висококачествени какаови зърна отмалки ферми в Колумбия, Танзания, Сао Томе. Едно уникално сътрудничество по партньорска програма за качество (QPP) егаранция за това, че качество на шоколада се постига, чрез най- високо качество на какаовите зърна. В различните комбинации сеизползва кафе от Кения, ванилия от Таити, френско чили. Шоколадовият продуктов портфейл на Daskalides-България включва богат асортимент от ръчно произведени шоколадови продукти със срок на годност от 30 дни до шест месеца. Основна цел на нашия екип е клиентът да получи НАЙ-ДОБРОТО.

В нашата шоколатерия се предлагат:

1. Повече от 50 вида класически пралини, ганаш, мусове, джандуя
2. Асортимент трюфели - Noir, Framboise, Speculoos, Amandes, Amareto, Champagne
3. Повече от 10 вида блок шоколад: по класическа белгийска рецепта с всички видове ядки млечен/ черен; с цял лешник черен/ млечен/ бял; с цял плод червена боровинка; с натрошени бадеми черен/ млечен;  блок черен/ млечен/ бял
4. Orange slice - Портокалов ринг в черен/ млечен шоколад;Оrangettes peel - Потрокалови корички в черен/млечен шоколад
5. Griottes - класическа вишна с дръжка и костилка потопена вликьор и обвита в хрупкав черен шоколад
6. Patte de fruit- Плодова паста
7. Лиофилизирани ягоди- замразени, чрез изсушаване- сезонен продукт


8. Марципан - класически, с малина, с горски плодове
9. Шоколадови къпкекове и Бадемови петифури
10. Повече от 10 вида бисквити приготвени по стара белгийска рецепта
11. Chocolate spread – шоколадова паста в стъкленa опаковка (бурканче)
12. Тематични шоколадови близалки и фигури в диапазон от 0.028гр.до 1,300кг.

Радваме се  да работим с  всеки , чието отношение към качеството и детайла е сходно с нашето разбиране за НАЙ-ДОБРОТО. На-шите предложения и подаръчни сетове придават блясък на всяко корпоративно и лично събитие.

« назад